SALE - KORTING - GRATIS VERZENDING - KORTING - SALE

Gecertificeerde kleding

We werken altijd met respect voor mens en milieu. Onze T-shirts hebben ook veel milieucertificeringen. Deze kun je hier vinden.

- GOTS gecertificeerd: Global Organic Textile Standard. Dit is de strengste certificering voor textiel van biologische vezels. Ze houdt rekening met de volledige productieketen: van de oogst op de katoenvelden tot de vervaardiging van de vezels, van het maken van de kledingstukken tot het eindproduct vóór bedrukking en zelfs met het exporteren van onze kleding! Dit label bevestigt dat het katoen verbouwd wordt zonder ggo’s of chemicaliën en dat tijdens het bewerken en verven geen verboden giftige stoffen worden gebruikt.
Daarnaast garandeert het GOTS-label door de hele productieketen de naleving van de sociale normen opgelegd door de Internationale Arbeidsorganisatie.

- GRS gecertificeerd: De Global Recycled Standard bevestigt dat het gebruikte materiaal gerecycled is: het polyester is gemaakt uit PET-flessen, het katoen uit snijresten. De GRS heeft ook betrekking op de naleving van de sociale en ecologische normen, zoals afvalwaterbehandeling, de afwezigheid van giftige additieven en het naleven van de arbeidsvoorwaarden in onze partnerfabrieken.

- OEKO-TEX: De OEKO-TEX Standard 100 is een norm die garandeert dat alle producten geen schadelijke chemische stoffen bevatten en het label “Confidence in textile” mogen dragen. Een onafhankelijk controle- en certificeringssysteem garandeert dat alle textielgrondstoffen, halffabricaten en eindproducten voldoen aan de volgende criteria: het voorzorgsbeginsel dat bepaalde stoffen verbiedt die schadelijk kunnen zijn, ook al zijn ze (nog) niet wettelijk verboden;
de afwezigheid van chemicaliën die schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu;
de beperking van het loodgehalte in verven.

- PETA-certificaat: Er worden geen dierproeven uitgevoerd of laten uitvoeren voor ingrediënten, formuleringen of eindproducten en beloven dat we dit ook nooit zullen doen. Bovendien is onze kledij gemaakt van 100 % veganistisch materiaal, zodat u er zeker van kunt zijn dat er tijdens de vervaardiging niemand schade heeft geleden

- De Fair Wear Foundation controleert de fabrieken waar de shirtjes worden gemaakt. Zodat de rechten worden gerespecteerd voor de mannen en vrouwen die er werken.

De shirts van GREENR FASHION komen van de leverancier: Stanley/Stella. Zij garanderen dat alle producten voldoen aan bovenstaande normen.